Programcılar
· Bilinçli Hayvancılık nasıl yapılır?
· Bilinçli Hayvancılık yapılırken dikkat edilecek hususlar nelerdir?
Hayvancılık; yılda 365 gün, haftada 7 gün, günde 24 saat emek istediğinden öncelikle sevilerek yapılması gereken bir iş kolu olarak değerlendirilmesi gerekir. Pazar imkanları doğrultusunda karlı bir işletmecilik faaliyetlerinin yapılıp yapılmayacağı çok iyi araştırılmalıdır. Bir başka ifadeyle işletmenin kurulması ve işletilesi halinde avantajlı ve dezavantajlı yönlerini ortaya koyacak fizibilite raporu hazırlanmalıdır. Bir işletme kurulacaksa bütün yönleri masaya yatırıp gözden geçirilmedir.
Türkiye’nin Doğusunda-Batısında veya Kuzeyinde-Güneyinde neresinde olursa olsun süt ve besi işletmeciliği yapan… İnek, Koyun ve Keçi yetiştiricilerimizle buluşuyor ve sizlerin sorunlarını dinleyerek izleyeceğiniz yollar hakkında sizlere bilgiler sunuyor.
Veteriner Hekim gözüyle işletmelerdeki problemlerin nedenlerini ve koruyucu önlemleri işletme sahibi ve tüm yetiştiricilerimizle paylaşıyoruz. Bilinçli Hayvancılığın ana prensiplerini ve avantajlarını sizlere sunmaya çalışacağız.
Program kapsamında;
· Büyükbaş Hayvancılıkta ahırların önemi,
· Buzağılarda görülen ishal hastalıkları,
· Büyükbaş hayvanlarda kaba yemin önemi,
· Buzağılarda besi yöntemleri,
· Hipokalsemi nedir ve mücadele yöntemleri,
· Süt ve besi işletmelerde verimliliğin arttırılması adına yapılacak çalışmalar…
Türkiye’de büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın doğru ve bilinçli yapılması için, verimlerinizin artması için, hayvanlarınızın refahı için merak ettiğiniz tüm soruların cevabını Veteriner Hekim Burak ÇELİK yanıtlıyor…
Bilinçli Hayvancılık, Veteriner Hekim Burak ÇELİK’ in sunumuyla Çiftçinin Kanalı ÇİFTÇİ TV’ de…